Tukaj je napisan recept, kjer je predstavljena gobova juha s chia semeni.
Prijatelje ste povabili na kosilo. Le s katero jedjo bi jih presenetili?
Meni je uspelo z gobovo juho. Ampak to ni bila navadna gobova juha… Pripravila sem gobovo juho s chia semeni! Po nekaj uvodnih žlicah sem se lahko nasmejala poznavalskim ugibanjem o tem, kaj je tisti specifičen okus. Gobova juha s chia semeni je domača a tako eksotična s tistim elementom presenečenja. Kar pa je najpomembnejše; enostavna priprava kjer nič ne more iti narobe.
Najprej si pripravite vse potrebne sestavine:
1 žlica olivnega olja
1 ½ čebule
¼ kg gob
1 skodelica surovih indijskih oreščkov
1 skodelica Chia semen
2 stebli zelene
1 paradižnik narezan na kocke
2 stroka česna
1 ½ žlice sezamovega olja
½ žlice morske soli
1 žlica kajenskega popra
½ žlice sojine omake
1 lovorjev list
V multipraktiku ali blenderju sesekljajte indijske oreščke s 5 ½ skodelicami vode. Dobili boste gosto tekočino, to je mleko iz indijskih oreščkov. V tem mleku namočite chia semena. Namakajo se naj 15 min; vi pa ste že na polovici priprave.
Sedaj sledi bolj energičen del.
Na sezamovem olju prepražite ¼ kg gob. Pražite pribl. 4 minute. Dodajte namočenim chia semenom.
Nasekljajte in prepražite čebulo, zeleno in česen na olivnem olju z baziliko. Zopet pražite približno 4 minute. Prepraženo zelenjavo stresite v kozico k namočenim chia semenom in gobam. Preostale gobe narežite in primešajte skupaj s sezamovim oljem, kajenskim poprom, sojino omako in morsko soljo pripravljeni zmesi. Vse skupaj kuhajte 30 minut na srednji temperaturi.
Tik pred serviranjem še dodajte nakockane paradižnike.
Uživajte v neverjetni mešanici okusov!